fredag 24 februari 2012

Till Köpenhamn!!

Just nu sitter jag på flygplanet o använder Norwegians Wifi-On-Board!! Helt otroligt, va?

Har redan syndat o ätit en wrap med räkor o druckit en halv päroncider... ja, det är Henriks födelsedag, man ska ju fira!!  :)

Ha en underbar helg, underbara Dukanare!!

KRAM!!

Dag 19 - Cruisefas och Noodlar-recension

Dag 19, cruisefas och... +0,6!!!?? Förvirrad... fast kanske inte så konstigt när man inte drycker så mycket vatten, glömmer o få i sig havreklin o dessutom är det stopp i magen... jaaa ja, den där två cookies igår kväll hjlpte inte heller så mycket!!!

Igår blev det shiratake noodlar för middag. Helt okej, måste jag säga! Ingen smak, säger några... ja men... vilka av de här noodlar smakar nånting? Jag hade kyckling i mina, och lite soja o ostronsås till o ge smak. Ostronsås hade jag en liten liten skvat, har för mig att det innehåller massa söcker? Men de var jääääääääättegoda!!! Och man blir verkligen mätt! Jag kommer göra en stor beställning nu!

Ledig idag!! För idag... idag är ingen vanlig dag, för det är Henriks födelsedaaaaag!! :) Min underbara sambo blir 35! Hans "överraskningpresent" (tjena... han klurade ut vad det var för typ 3 veckor sen) är en helg i Köpenhamn!! Vi var där i somras, till Midsommar, och vi älskade staden! Så mysig den är! Så det kommer blir lite svårt att följa Dukan nu på helgen... men men, jag ska göra mitt bästa!! :)

Men nu är det dags för lite fixande här hemma! Ingen vill komma efter en resa till en ostädat o ofräsch hem..  inte jag iallafall  :)

Hoppas ni har en underbar dag!!!

TREVLIG HELG!!!

torsdag 23 februari 2012

Noodlar med kyckling

Ny ska Myriam äta middag o titta på "Halv åtta hos mig"
Noodelrecensionen snart! ^^

Torsdagsmiddagen!

Gissa vad som kom med Posten idag! Nu ska vi se om jag hittar på nåt gott...

Dag 18 - Cruisefas

68.4 kilo imorse (totallt - 3,8 kilo sen den 6e februari!!!) och sista jobbdag denna veckan!! Kan man vara lyckligare!!???

Imorgon fyller älsklingen 35 och han ska få en weekend i Köpenhamn!! Wihoooooooo!!!

Kram på er, Dukanare!!

onsdag 22 februari 2012

Dag 17 - Cruisefas

Och idag var det 68,6 kilo! Det var längesen man vägde "så lite"... fniss...

Igår skulle jag ha ätit kyckling till middag men jag kände mig sååå jädra mätt! Fattar ingenting... Jag bantar ju!! Borde vara vrålhungrig!! Men det är jag inte... skönt!   =)  Så det blev yoghurt m/havrekli istället.

Idag har jag VVs korv. Menningen var att laga extra med kyckling, men som sagt, orkade inte igår. Så det får bli idag istället.

Imorgon är det torsdag, men för mig är det som om det vore fredag. Är ledig på fredag, ska ta sambon på "helgresa" så vi drar till Köpenhamn. Det kommer bli omöjligt att följa dietet helt så jag får vara lite försiktig. Vi får se hur det funkar...

Ikväll har jag planerat "Bo Luc Lac" så jag hoppas att jag orkar äta! Det är faktiskt myyyycket gott!!!

Hörs snart! Trevlig onsdag till Er, underbara Dukanare!!!

tisdag 21 februari 2012

Dag 16 - Cruisefas (sometimes I see SEMLOOOOOR...)

Sometimes I see semloooor... walking around like regular people... they´re everywhere....

Guuuuud vilken jobbig dag... jag som trodde jag skulle kunna undvika alla semlorna på jobbet men NEJ!! Där var de, i köket... o alla tittade snett på mig... usch... vad läskigt det var...  men min lax o jag besegrade de!! Yippiiiiie!!! Och ikväll blir det kyckling med... kyckling!!  :)


Hoppas ni hade en underbar dag idag!!!

Hörs imorgon!!  :)

måndag 20 februari 2012

Dag 15 - Cruisefas : Lax i Ugn

Nu måste jag verkligen skärpa mig efter helgen. Vikten gick upp som förväntat, fast inte så hemskt som jag hade tänkt mig. Så idag till middag blev det en av de bästaste recept från boken!


Lax i ugn (4 portioner)

4 x 175 gr laxfilé frn mitten av fisken
1 1/4 dl torr vitt vin
4 dillkvistar
salt o svartpeppar
citronkliftor att servera till


Sätt ugnen på 200 grader.

Skölj fisken och klappa den torr med hushållspapper. Lägg fisken med skinnsidan ner i en ugnsform i glas. Tillsätt vinet och lite svartpeppar.

Lägg en dillkvist på varje fiskbit. Tillaga i ugnen i cirka 20 minuter tills laxen precis har blivit ljusrosa rakt igenom.

Salta försoktigt och häll av spadet. Servera med citronklyftor.




Dags att sova snart. Kramar till er alla, mina kära Dukanare!!


Man är svag...

Det blev low-carb på Max igår... suck...


söndag 19 februari 2012

Dag 14 - Cruisefas

Okej, jag är svag!! Jag vet det!!

Som ni vet, så hade vi Britta o Ola (samt underbaraste lille Axel) hemma igår. Det blev Per Morbergs Coq au vin och skulle ha blivit Crème Brulée också, fast vi hade lite strul med tiderna så det blev Ben and Jerrys glass istället. Jo... jag åt lite ris till kycklingen OCH glass. Och till o med en cookie till kaffet! Suck... men men vad ska man göra? Ibland är det bara så som händer. Men jag känner inte mig hemskt, det är bara o hoppa in i Dukanandet så fort man kan.

Idag blev det äggröra av vitor plus ett ägg och bacon (inte så pass Dukan, jag vet). Och det värsta av allt är att jag åt lite MANGO också... det där var inte bra... Men nu är jag proppfull! Så det blir inga mera onyttigheter nu :)

Nu måste jag lämna er o börja planera veckans matlagningen.


Kram till Er!!