torsdag 26 april 2012

Dag 83 - Cruisefas: Halvvägs!!!!

Idag är det 7,1  kg tappat, 7,1 kg kvar!! Halvvägs! Känns såååååå bra!!!  :)

Vet inte om jag hade klarat det utan min Henrik. Det tror jag inte. Han ger mig stöd, tröstar mig när saker o ting inte går som jag vill och lagar min Dukan mat... till o med äter han det! Underbaraste man jag har nånsing träffat!

Tisdagens bröd var okej, men inte en woooooooooow uplevelse. Måste komma ihåg att göra de lite tunnare för det blev lite torr. Receptet kom från www.dukan.nu, där kan man ladda hem en liten fil för 35 kr som innehållr mest bakelse men också lite maträtter.


Här kommer brödet:

2 dl havre kli
2 medelstora ägg
Salt
Oregano


1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mixa havre kli, salt och oregano i en mixer (eller med stavmixer).
3. Knäck i äggen och mixa ihop alltihopa till en lite rinnande smet.
4. Klicka ut smeten på till två bröd på en plåt klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda i ugnen tills brödet är gyllenbrunt (det tar olika tid i olika ugnar).
6. Avnjut med keso, rökt kalkon, ägg eller räkor.


I tisdag hade jag en med köttfärssås på till lunch, och igår hade jag den andra med light Philadelphia på och kokt ägg till frukost. Den första var jättegott men igår var för torrt, kunde inte äta upp det.

Ikväll blir det Vitlöksbiffar från samma sidan:

Till 3 portioner:

ca 400 gram nötfärs
1-2 vitlöksklyftor
Lättmjölk
2 ägg
Salt
Peppar
Olivolja att steka i

Gör biffarna såhär:

1. Lägg köttfärsen i en bunke och knäck i äggen, rör om.
2. Häll i lite mjölk i taget och rör om emellan, späd med mjölken tills konsistensen är som du vill ha den.
3. Krossa i vitlöksklyftorna och salta och peppra efter smak.
4. Stek på medelvärme tills de är genomstekta.
5. Ät och njut.


Trevlig torsdag!!! Snart är det helg... yippiiiiiiiie!!!!  :)

Kram!

Ser ut som en cookie, jag vet! :)
Lite Philadelphia Light, peppar och kokt ägg. Perfekt för frukost!
Bara lyckas göra det lite mindre torr...

tisdag 24 april 2012

Dag 81 - Cruisefas: Ja just det! Jag hade en blogg!!

Idag har jag kommit tillbaka till -6,5 kilo! Efter Påsk o födelsedag, jag är där igen! Nu måste jag skärpa mig, det blir besök till Spanien om några veckor och jag tror inte jag lyckas undvika mammas goda mat.

Lovar att blogga oftare! Nu måste jag förtsätta städningen och förbereda allt till jobbet. Bakade en annan sort bröd idag, recept och "betyg" kommer senare!