lördag 18 februari 2012

Dag 13 - Cruisefas

Och så är det helg igen!! Upp lite i vikt idag, jag undrar om det var den där Yakiniku utan ris jag åt igår... ja ja, man lär sig! Ingen mer Yakiniku för mig de närmaste 3 månader!!

Ikväll har vi gäster och det ska bjudas på Coq au Vin, som sötnosen ska laga. Och Crème Brulée har han också lagat... Gud vad det luktar gott här hemma!! Jag kommer nog smaka på den, kan inte låta bli, jag vet det! Kyklingen kommer serveras med eis o sallad, så det blir sallad för mig.

Hoppas ni har en bra lördag!!!

Kram till alla er!!!

fredag 17 februari 2012

Dag 12 - Cruisefas

God Morgon!!! Det är FREDAG!!!!  ^^

-0,2 kilo imorse, så skönt!! Och dags att prova Dukanpankakan. Så det blev det och 2 skivor kalkon för frukost (serverat i en liten tallrik så det känns att man äter enormt med mat!! Hahahaa... Låter löjligt, men det funkar!)

Idag ska jag direkt ut till Vårdcentralen och ta blodprov. Jag har fördröjt det i 2 veckor nu, har "nålskräck" (om ordet nu finns) och vill verkligen inte göra det. Men måste kolla D-Vitamin värdet, det är extremt låg och jag mår väldigt dåligt av det... suck...


Så... no more bloggandet just nu!!



Dukan Pankaka med Kalkon

torsdag 16 februari 2012

Dag 11 - Cruisefas

Kaffe på morgonen är såååååååå gott...  mmmm....  ^^

Yoghurt med havrekli för att starta dagen. Måste säga att jag börjar bli van med det, nåt jag hade ALDRIG tänkt förut. Och jag gillar det!! :)

Idag blir det senapskycling till middag och jag tror jag tar lite kalkonskinka o kokt ägg till jobbet oxå. Men nu är det dags för lite städning här hemma!!

Önskar er alla en underbar TORSDAG!!!

onsdag 15 februari 2012

Dag 9 & 10 - Cruisefas

Ingen post igår, fattar inte var tiden tag vägen... well, well...

Idag blev en bra vågdag: - 0.6 kilo!! Yippiiiiiie!!! Idag är det samma vikt som idag, så, varför inte säga oxå.... yipiiiiiiiiiiiiie!!!  ;)

Tacosfärs med kesella igår, och samma sak idag,det blev så mycket över! Fast med lite tomat o gurka till idag. Mmmmm.... Det är faktiskt ganska skönt att se hur man går ner i vikt fast är aldrig hungrig!

Missförstå mig inte, ja, ibland har jag gått omkring o känt mig hungrig, eller rätt sagt, sugen. Men det försvinner ganska snabbt och dessutom, så kan jag äta nåt från listan om det känns jobbigt! Helt underbart...

Näh, tror jan har faktiskt hittat vägen till en hälsosamare vikt. ÄNTLIGEN!!!!  :)

Onska er alla en underbar dag!!! 

måndag 13 februari 2012

"Bo Luc Lac" (Vietnamese Shaking Beef)

Och här är den bästa av alla Dukanbokens recept hittils: Bo Luc Lac!! Eller "Shaking Beef", som med lite googlande fick jag lära mig det heter på engelska.

Bo Luc Lac (2 portioner)

400 gr nötkött
2 msk soja
1 msk ostronsås
1 stor bit ingefära, riven (vi tog pulver för den färska var slut hemma)
4 vitlöksklyftor, pressade
ett par korianderblad till garnering
svartpeppar


Skär köttet i 1 centimeter stora tärningar och smaksätt med soja, ostronsås, riven ingefära och peppar. Låt marinera i minst 30 minuter.

Precis innan maten ska avnjutas smörjer du en stekpanna med en droppe vegetabilisk olja och steker försiktigt vitlöken. när vitlöken har börjat få färg och sprider sin arom lägger du i köttet och sauterar det på mycket hög värme i 10-15 sekunder. Köttet ska förtfarande vara lite blodigt i mitten och bör inte stekas för länge.

Garnera med korianderblad.


Nu är det så att, som min sambo påpekar ofta, detta är en riktigt "fransk" bok. Och vi har ju inte gasspis hemma, så det blir inte så lätt med sauterandet. Så vi körde lite mer än 15 sekunder, förstås!

Hemma i Spanien hade vi alltid haft gas. Men för kanske 20 år eller nåt sånt, så renoverade mamma o pappa köket och det blev en sånt där keramikspis också. Resultatet är att vi har en underbart rent och oanvänt sånt för att vi använder förtfarande gasspisen!! :)

Dag 8 - Cruisefas

Och lite mer extra vikt idag!! Gud, vad jobbig... Men varför inte tänka positivt? Jag har tappat 2,1 kilo på en vecka!! Nu blir det långsamare o lite svarare när man inte ser samma resultater, men WTF!? Det är bara och kämpa på!!

Det är grönsaks dag idag! Lunchen är resterna av "Bo Luc Lac" från igår (det var såååååååååå gott!!!) fast idag får jag ta grönsaker till det. Najs!

Igår provade jag Monas Dukanbröd. Det är helt underbart!Här kan ni se receptet:

http://amonazondukan.blogspot.com/2011/02/onsdag-dukan-formfranska.html



Nu ska jag se vad jag hittar på för mellis till jobbet!!  :)

söndag 12 februari 2012

Dag 7 - Cruisefas

Och så gick man upp i vikt idag. 200 gram mer än igår, kan det vara saladen!!??

Idag är det bara protein, vi ska laga "Bo Luc Lac", från Dukanboken. Henrik får wokgrönsaker till det, stackaren, vad han är snäll! Han har lagat min diet mat HELA veckan, och till o med ätit Dukanmat han också!!

Solen skinner och livet är gott!! Ha ni alla en underbar söndag!!