lördag 11 februari 2012

Dag 6 - Cruisefas

Äntligen Cruisefasen!!

Och imorse vägde jag 69,3 kilo!! Man blir så positivt överraskad så man vill bara fortsätta!  :)

Borjade dagen med lite te. Sen kaffe o serrano skinka (fettet togs bort). Men goda nyheter: idag fick man äta grönt!! Idag åt jag den godaste middag sen jag borjade med Dukandieten: Pepparbiff med sallad! Goooott!!


fredag 10 februari 2012

Dag 5 - Attackfas

Äntligen fredag!! Och 69,8 kilo visade vågen på morgonen. :)

Vet inte om jag har sagt det, men jag jobbar skift. Om den här samt nästa veckan blir det kvällspass (som jag hatar, men sånt är livet...). Det betyder att fredagarna jobbar jag mellan kl 14 och kl 22. Vi tar ingen lunchpaus för att kunna åka hem "tidigt", men det brukar gå bra att ha en liten stund för en bit mat eller kanske äta vid skrivbordet. Och det betyder också lite mer "egen tid" på morgonen.

Men den här gången var det inget skönt!! Jag mådde riktigt dåligt, yr, svag o illamående. Och på väg till jobbet skakade händerna när jag satt på pendelnd mot Märsta. Nej, inte så bra. Tror jag drycker för lite, har alltid gjört det. Men nu när man bara kör med proteiner, så verkar kroppen protestera. Fick lite råd från tjejerna i "Vi Dukanare" FB-gruppen. Underbara människor som finns där! Vad skulle jag göra utan allt peppandet och informationen? Och vad skulle jag göra utan min Henrik? Tack vare han har jag lyckats ta mig igenom attackfasen!! Hmmm... det är nån som förtjäner en present nu!!  :)

Men men... vad blev det för mat då? Jo, godaste hittills: Senapskyckling. Här kommer receptet enligt Dukanboken:

Senapskyckling (4 portioner)

8 skinnfria kycklinglår med ben
115 gr dijonsenap
1 tsk timjan
1 tsk vegetabilisk olja
175 g fettsnål yoghurt eller kesella
salt o svartpeppar
skivade cornichoner att servera till

Sätt ugnen på 200 grader
Lägg kycklinglåren på ett folieark på en stor plåt och täck med senap. Strö över timjan. Lägg ytterligare ett ark folie ovanpå och förslut folieskarvarna väl så att ingen ånga slipper ut.

Sätt in i varm ugn och stek i 45 - 60 minuter. När kycklingen är nästan färdig blandar du oljan med yoghurt eller kesella och smakar av med salt och peppar. Fortsätt att steka tills kycklingen är färdig.

Ta bort folien och häll såsen. over kycklinglåren så att den torra senapen löses up. Servera med skivade cornichoner.


Ha en underbar helg ni alla!!!

torsdag 9 februari 2012

Lill-lunchen

Jobbar kväll nu, så det blir en liten lunch före lunchen kl 15.
Idag blev det keso, tonfisk i vatten o kokt ägg. Mums!  :)

Dukan Muffins

Et voilà!

Edit: Riktigt goda! Men nästa gång blir det lite sötmedel (tog inte den här gången) och kanske letar efter de där goda Miniyoggi (jag tog Arlas Mild Lättyoghurt idag).

Dag 4 - Attackfas

Hej o gomorron!!

Idag borde ha slutat med attackfasen nu, men kommer köra lite till tror jag, kanske bara idag så får jag äta lite frukt omorgon.

Imorse visade vågen 70,2 kilo!! Det betyder hela 2 kilo sen i söndags! Man blir fan glad!!! :D

Det kommer att bli "Lax i ugn" idag. Jag måste säga att jag skulle inte klara det här utan Henrik. Han har lagat dietmat åt mig hela veckan. Jag jobbar kvällpass nu o nästa veckan, så jag hinner faktiskt inte med allt. Men han har lagat varje kväll och fixa mina matlådor. Underbaraste sambon!! Älskar dig!! <3

Just nu i ugnen: Dukan Muffins!! Tack för receptet!! :) Här hittar ni det:

http://slutabanta.blogg.se/


För frukost blev det kaffe med lätt mjölk och keso med tonfisk i vatten. Lite salt o peppar et voilà!! :)

Snart kommer recepterna, jag lovar... bara jag hinner kopiera de!!


Ha det så gott!!

Gomorron!

Nån var väldigt trött igår... :)

Bloggar lite mer om en stund, nu prövar jag bara det här med mobilbloggandet.

Hörs sen, trevlig dag till er alla!


onsdag 8 februari 2012

Dag 3. Attackfas

Jag lovade att skriva det, och här kommer receptet från boken. Jag tog inte chilifrukterna och det var faktiskt bra för det kändes lite för stark (fast jag är inte så bra på att äta stark mat, det är iofs)

Kycklingfilé Tandoori (6 portioner):

6 kycklingbröstfiléer
2 portionsförpackningar fettfri yoghurt
2 msk tandoorikrydda
3 vitlöksklyftor, pressade
2 cm färsk ingefära
2 gröna chilifrukter, finfördelade i mortel
pressad citron
salt o svartpeppar




Blanda alla ingredienser utom kycklingen.

Se att vitlök, ingefära, chili o kryddor är mycket finfördelade så att du får en slät sås.

Skär snitt i kycklingen så att kryddyoghurten kan tränga in i köttet, och marinera i kylskåp över natten.

Stek nästa dag i ugnen i 200 grader i 20 minuter, och bryn under grillen innan kycklingen serveras.


Dag 2 . Attackfas

Mycket bättre än dag 1!! :)

Kaffe o lättmjölk, kokt ägg, kokt skinka... på väg till jobbet fick jag ett te från Hassan i Solna Stationen. Han ville peppa mig också! :)

Vit fisk i vit sås till lunch. Inte så dålig! Lätt yoghurt till mellis och lite mer fisk till middag.

Idag blir det Tandoori Kyckling! Jag har världens bästa sambo som fixar Dukan mat åt mig nu när jag jobbar kväll, helt underbar :)

Imorse var det 70,6 kilo!! Det verkar funka det här! :)

Snart skriver jag alla recept, lovar!!

Ha en trevlig dag!!!

tisdag 7 februari 2012

Första dagen var tuff...

Jag måste erkänna det: första dagen var tuff!

Frukosten var helt okej, var inte hungrig alls under morgonen. Lunchen har jag kl 15 den här och nästa veckan. Så det blir lite yoghurt före det. Och lite till kring kl 19.

Men lunch... lunch var inte gott alls!! Tog fel beslut, helt enkelt: krabbröra. Problemet när man inte har bott så länge i Sverige är att man har inte ätit de flesta grejer som finns här... krabbkött... det där var inte gott nånstans!!!! :/

Sambon hade fixat middag från Dukanboken (Vit fisk i vit sås), så jag fick lunchlådan för idag. När jag kom hem från jobbet, vid kl 22, åt jag lite "lomo", en spanskt delikatess som är egentligen bara fläskfilé som man har marinerat o lufttorkat. Hungern försvann.

Och imorse blev det kokt skinka och ett kokt ägg. Kaffe o lätt mjölk till. Verkar inte vara så jobbig iallafall... :)

Ett kilo mindre än i söndags... redan nu!! Känslan hjälper att förtsätta med dieten!!

Önskar er alla en bra dag!!!

måndag 6 februari 2012

Day D has come!

Dag nummer ett är här! Kaffe med lätt mjölk, kokt skinka och lätt yoghurt för att starta dagen! Dukan, there we go!! :)

söndag 5 februari 2012

One day to go!

Nu är veckans matlagning planerad. Imorgon börjar det.