onsdag 8 februari 2012

Dag 3. Attackfas

Jag lovade att skriva det, och här kommer receptet från boken. Jag tog inte chilifrukterna och det var faktiskt bra för det kändes lite för stark (fast jag är inte så bra på att äta stark mat, det är iofs)

Kycklingfilé Tandoori (6 portioner):

6 kycklingbröstfiléer
2 portionsförpackningar fettfri yoghurt
2 msk tandoorikrydda
3 vitlöksklyftor, pressade
2 cm färsk ingefära
2 gröna chilifrukter, finfördelade i mortel
pressad citron
salt o svartpeppar




Blanda alla ingredienser utom kycklingen.

Se att vitlök, ingefära, chili o kryddor är mycket finfördelade så att du får en slät sås.

Skär snitt i kycklingen så att kryddyoghurten kan tränga in i köttet, och marinera i kylskåp över natten.

Stek nästa dag i ugnen i 200 grader i 20 minuter, och bryn under grillen innan kycklingen serveras.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar