måndag 13 februari 2012

"Bo Luc Lac" (Vietnamese Shaking Beef)

Och här är den bästa av alla Dukanbokens recept hittils: Bo Luc Lac!! Eller "Shaking Beef", som med lite googlande fick jag lära mig det heter på engelska.

Bo Luc Lac (2 portioner)

400 gr nötkött
2 msk soja
1 msk ostronsås
1 stor bit ingefära, riven (vi tog pulver för den färska var slut hemma)
4 vitlöksklyftor, pressade
ett par korianderblad till garnering
svartpeppar


Skär köttet i 1 centimeter stora tärningar och smaksätt med soja, ostronsås, riven ingefära och peppar. Låt marinera i minst 30 minuter.

Precis innan maten ska avnjutas smörjer du en stekpanna med en droppe vegetabilisk olja och steker försiktigt vitlöken. när vitlöken har börjat få färg och sprider sin arom lägger du i köttet och sauterar det på mycket hög värme i 10-15 sekunder. Köttet ska förtfarande vara lite blodigt i mitten och bör inte stekas för länge.

Garnera med korianderblad.


Nu är det så att, som min sambo påpekar ofta, detta är en riktigt "fransk" bok. Och vi har ju inte gasspis hemma, så det blir inte så lätt med sauterandet. Så vi körde lite mer än 15 sekunder, förstås!

Hemma i Spanien hade vi alltid haft gas. Men för kanske 20 år eller nåt sånt, så renoverade mamma o pappa köket och det blev en sånt där keramikspis också. Resultatet är att vi har en underbart rent och oanvänt sånt för att vi använder förtfarande gasspisen!! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar